Welkom!

Welkom op de site van de District Scouting Wedstrijden, regio Noord-Holland Noord, subregio Noorderkwartier.
Je vind hier foto's en berichten van de laatste DSW's de komende en wellicht binnenkort wat meer foto's uit het archief van een aantal jaren terug!
Kijk lekker rond!

Foto's

De eerste foto's van DSW 2017 staan online! Bekijken ze snel op deze pagina. Er zijn ook weer een flink aantal foto's van voorgaande jaren online gezet. Heb jij nog foto's voor in dit archief? Laat het ons weten!

Noorderkwartier ACHTSTE!

De afvaardiging van DSW Noorderkwartier, F.P.G. Future Planet Geus hebben weten door te dringen tot de top tien tot de ACHTSTE plaats, een enorm mooie prestatie! Van harte proficiat met deze mooie plek. Totaal waren er 106 ploegen die tijdens Pinksteren streden voor de landstitel bij de LSW, de volledige uitslag vind je hier: Uitslag LSW2018

Met nog maar een paar dagen tot het begin van DSW Noorderkwartier, zijn de meeste groepen bezig met de laatste voorbereidingen. De kampkisten staan klaar om in de aanhanger gedaan te worden, de laatste landenvlaggen hangen te drogen en de meeste scouts hebben inmiddels een behoorlijk idee van hoe ze zo’n vlaggenmast in elkaar gaan zetten.

Ook bij de padvindsters van Scouting Sint Laurentius uit Alkmaar zijn de voorbereidingen inmiddels afgerond.  De laatste twee opkomsten hebben de meiden hard gewerkt om hun vlag af te maken, die geheel in het thema van Australië staat. Ze hebben een spetterende yell bedacht waar het woord 'kangaroo' wel of toch niet in voor komt. Toen ze tijd over hadden hebben ze zelfs een mooi bord gemaakt om bij de tent te zetten om die nog een beetje extra op te fleuren.

Afgelopen vrijdag hebben de padvindsters grondig nagedacht over wat je nou allemaal mee moet nemen op een DSW. Dat was nog best lastig omdat de meeste meiden nog nooit mee geweest zijn. Maar ze hebben zich samen met de leiding goed voorbereid, zo hebben ze bijvoorbeeld een schema getekend, met wat wanneer gedaan moet worden en waar ze rekening mee moeten houden. Na een half uurtje stond de kampkist ingepakt in de hoek en zaten de meiden geconcentreerd aan tafel, om na te denken over wat voor toneelstukje ze willen gaan doen. Hoe verwerk je nou een kerstboom en een amandel in een toneelstukje over de toekomstboom? Een van de padvindsters kwam met het idee om de groepskerstboom van zolder te halen. Een ander wilde wel amandelen meenemen van thuis. Maar beste lezers, voor het resultaat zullen jullie toch nog echt even in spanning moeten blijven. Dat is komende zondag te zien op DSW op het Naaldenveld.

DSW voorbereiding St. Laurentius 1