Welkom!

Welkom op de site van de District Scouting Wedstrijden, regio Noord-Holland Noord, subregio Noorderkwartier.
Je vind hier foto's en berichten van de laatste DSW's de komende en wellicht binnenkort wat meer foto's uit het archief van een aantal jaren terug!
Kijk lekker rond!

Foto's

De eerste foto's van DSW 2017 staan online! Bekijken ze snel op deze pagina. Er zijn ook weer een flink aantal foto's van voorgaande jaren online gezet. Heb jij nog foto's voor in dit archief? Laat het ons weten!

Noorderkwartier ACHTSTE!

De afvaardiging van DSW Noorderkwartier, F.P.G. Future Planet Geus hebben weten door te dringen tot de top tien tot de ACHTSTE plaats, een enorm mooie prestatie! Van harte proficiat met deze mooie plek. Totaal waren er 106 ploegen die tijdens Pinksteren streden voor de landstitel bij de LSW, de volledige uitslag vind je hier: Uitslag LSW2018

DSW is een weekend wat al lang word georganiseerd in onze regio. Je kan er bijna wel van uit gaan dat de leiding van je eigen leiding er ook heen geweest is en daar zijn of haar beste scoutingbeentje voor gezet heeft. Na zo veel weekenden zijn er ook veel mooie herinneringen aan mooie momenten waar met veel plezier op terug word gekeken.

Rodney, luchtverkennerleiding bij het WVE van scouting Don Bosco uit Ursem, beschrijft het bevroren broodbeleg toch wel als de meeste kenmerkende DSW herinnering die hij aan al die jaren DSW heeft overgehouden. “Mijn moeder had me een ontbijtje mee gegeven voor de volgende ochtend” Zegt Rodney. “ “Alleen nog even smeren.” had mijn moeder gezegd. Maar de kuipjes boter die ze meegegeven had waren stijfbevroren. Dus toen maar ontbeten met bevroren brood en een hap hagelslag"

Toen ik Romy, een van de verkennerleiding van de Geuzen uit Alkmaar, vroeg naar een herinnering die veel voor haar betekend heeft, vertelde ze dat toen ze jeugdlid was, ze tijdens DSW wel eens andere scouts tegen kwam die ook bij haar op school bleken te zitten. Maar voor DSW wisten ze helemaal niet van elkaar dat ze ook op scouting zaten. Na DSW raakte ze dan bevriend. “Ik heb zelfs mijn beste vriendin op DSW ontmoet, en zo heb ik er nog een paar vriendinnen aan over gehouden.” vertelt Romy. De leukste herinneringen van DSW vind Romy dan ook het leren kennen van nieuwe mensen. Nu ze leiding is vind ze het leuk dat ze nu eens de tijd te heeft om met andere leiding te kletsen.

Luke, scoutsleiding van de Rurik uit Heiloo, daarentegen, heeft een hele specifieke favoriete herinnering. “Net zoals elk jaar verzorgde Gijsbert weer het kampvuur verhaal, waar het precies over ging weet ik niet eens meer, maar ergens in zijn verhaal had hij iemand uit het publiek nodig.” vertelt Luke. “Diegene mocht op een stoel zitten met een regenjas over zijn hoofd, toen hij door de mouw keek was de jas veranderd in een sterrenkijker. Gijsbert ging ondertussen verder met zijn verhaal, tot hij ineens riep dat het ook wel eens regent als je sterren kijkt. Nog voor iemand door had wat er gebeurde, gooide een van Gijsberts medeleiding een beker water in de mouw van de regenjas. Je kon me opvegen!” zegt Luke. Tot op de dag van vandaag geniet Luke nog na van deze herinnering.

Tanja, scoutsleiding bij scouting Akersloot, kan daar nog wel een grappig verhaal aan toevoegen. Bij haar groep is het een gewoonte om de scouts op kampen en weekenden voor een dropping wakker te maken met keiharde muziek, maar niet zomaar muziek maar muziek van Slayer. Ze vertelde dat het haar als leiding ook wel eens gebeurt is op DSW. “De scouts hadden ons er voor over, ze hadden zelf boxjes meegenomen en bij onze tent gezet. Daarna hebben ze heel hard Slayer opgezet om ons wakker te maken. Het was zondag ochtend 7 uur. We konden er ontzettend om lachen, de rest van het leidingterrein wat minder, haha.”.

Zo is maar duidelijk dat veel verschillende mensen veel verschillende herinneringen hebben, en dat dit weekend zo veel verschillende onderdelen bevat, dat het voor iedereen leuk is en leuk blijft. Of je nou jeugdlid bent of leiding. Net als elk jaar zullen er de komende DSW weer veel mooie herinneringen gemaakt en gedeeld worden, niet alleen tussen leiding maar juist en vooral door de scouts.