Welkom!

Welkom op de site van de District Scouting Wedstrijden, regio Noord-Holland Noord, subregio Noorderkwartier.
Je vind hier foto's en berichten van de laatste DSW's de komende en wellicht binnenkort wat meer foto's uit het archief van een aantal jaren terug!
Kijk lekker rond!

Foto's

De eerste foto's van DSW 2017 staan online! Bekijken ze snel op deze pagina. Er zijn ook weer een flink aantal foto's van voorgaande jaren online gezet. Heb jij nog foto's voor in dit archief? Laat het ons weten!

Noorderkwartier ACHTSTE!

De afvaardiging van DSW Noorderkwartier, F.P.G. Future Planet Geus hebben weten door te dringen tot de top tien tot de ACHTSTE plaats, een enorm mooie prestatie! Van harte proficiat met deze mooie plek. Totaal waren er 106 ploegen die tijdens Pinksteren streden voor de landstitel bij de LSW, de volledige uitslag vind je hier: Uitslag LSW2018

De eerste DSW vergadering is een feit! Afgelopen dinsdag 27 oktober hebben de leiding van de verschillende groepen voor het eerst weer bij elkaar gezeten in het gebouw van scouting St. Jacobus in Akersloot.

Hoewel er nog geen taken verdeeld zijn, is het nu al duidelijk dat de nieuwe organisatoren grootse plannen hebben voor dit speciale weekend.
Zo word er gesproken over een betere aansluiting met de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden) en het eventueel aanpassen van de weekend planning.
Maar ook word er nagedacht over het eten tijdens de DSW, wat willen wij als leiding daarmee. En belangrijker, wat vinden onze jeugdleden ervan?
We hebben komend seizoen zelfs een groep uit het verre noorden van de regio bij onze DSW, scouting Minerva uit Den Helder.

Er werd terug geblikt op de DSW van 2015, een DSW waar iedereen nog steeds erg positief aan terug denkt. Er werd zelfs al vooruit gekeken naar 2017, en de droom van de organisatie om deze weer terug te halen naar ons district.

Tot slot werd de datum en het thema van de DSW 2016 bekend gemaakt.

Het weekend zal op 2 en 3 april 2016 plaatsvinden op het Naaldenveld.
Met als thema de Toekomstboom:

“Scouts bouwen samen met gebruik van elkaars kwaliteiten aan een duurzame toekomst.”

Dat klinkt nogal theoretisch, maar het betekend vooral dat samenwerking erg belangrijk word komende DSW.
Ook zal er dit seizoen extra nadruk gelegd worden op duurzaamheid en behoud van materialen, zodat de scouts na ons ook nog zulke leuke weekenden en activiteiten kunnen beleven.

Benieuwd hoe we het thema precies vorm gaan geven en wat het themaverhaal word?
Houd de website dan goed in de gaten!